23 Oct 2017

Happy Death Day | Movie Review

Assalamualaikum


Image result for happy death day review

Lepas balik je dari Kampung Budaya untuk buat video assignment,kitorang terus gerak ke shopping mall nak tengok wayang. Last minute plan lah jugak. Pagi tu panas giler wei,lepas tu masa kitorang keluar je dari kampung budaya tiba-tiba ribut lepas tu hujan lebat pulak. 




Kitorang belum tahu lagi nak tengok movie apa tapi kitorang memang tak nak tunggu lama,so last2 kitorang decide nak tengok movie Happy death day je. Tapi movie ni dah start dalam 20+ minit macam tu jugak hahaha so cepat2 masuk dalam panggung. Baru je nak duduk tiba2 ada scene pompuan tu kena terkam cisssss boleh sakit jantung kalau macam ni haha


Tree Gelbman is a blissfully self-centered collegian who wakes up on her birthday in the bed of a student named Carter. As the morning goes on, Tree gets the eerie feeling that she's experienced the events of this day before. When a masked killer suddenly takes her life in a brutal attack, she once again magically wakes up in Carter's dorm room unharmed. Now, the frightened young woman must relive the same day over and over until she figures out who murdered her.

Tapi nasib baik kitorang faham jugak jalan cerita dia although dah terlambat dalam setengah jam hahaha. Movie ni tak adalah seram mana,aku ingatkan cerita hantu sebab aku belum baca sinopsis dia lagi,trailer pun aku tak tengok lagi masa tu hahaha tapi movie ni ada jugaklah yang part kelakar. 


Baca sinopsis tu pun korang dah faham kan jalan cerita dia? At first aku ingatkan Carter pembunuh tu tapi rupanya orang lain. Tak terfikir pulak dia tu pembunuh sebenarnya.

Movie ni ada banyak life lesson yang korang dapat ambilkan hahaha tapi kan,motif pembunuh tu nak bunuh Tree memang tak masuk dek akal lah. Hanya gara-gara tu je?


Carter yang banyak bantu dia and last2 of course lah dia jadikan Carter sebagai boyfriend kan? Ada lah jugak part romance tapi tak banyak. Scene lawak lagi lah banyak hahaha
Jangan risau,movie ni happy ending.  


aku tak tahu nak review apa lagi sebab kalau aku review lebih mendalam takut terbagi spoiler pulak dah. Macam mana eh? Korang tengok lah sendiri.

Image result for happy death day quotes


apa-apa pun boleh lah movie ni. Tak ada lah boring mana. Best lah jugak haha


Rate : 💥💥💥/💥💥💥💥💥




12 Oct 2017

OCTOBER BOOK GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA



[KLIK UNTUK JOIN]


Wehh jom join ramai-ramai,mana tau bertuah dapat menang buku ni kan?





6 Oct 2017

Age Of Youth 2 | Korean Drama

Assalamualaikum


fuhh fuhh fuhh blog ni dah berdebu dah haha


aku pernah review age of youth season 1 so boleh lah klik kalau nak baca hokay.
kalau korang belum tengok yang season 1 please lah tengok sekarang sebab tak rugi korang tengok.


ni nak review yang season 2 pulak. Aku memang tak sabar-sabar tunggu drama ni tau tak,sekarang baru keluar episode 12,padahal yang episode 13 dah keluar pun cuma subs tu aje yang lambat aihhh nak buat macam mana kan bersyukur je lah ada orang tolong subs kan hahaha


Age of Youth Season 2-P1.jpg

3 orang yang sebelah kanan tu cast lama,yang dua orang sebelah kiri tu pulak cast baru. Yang guna gaun hijau tu ganti watak Eun Jae. Yang tinggi tu pulak housemate baru diorang. Kang Yi Na dah tak termasuk dalam cast ni,mungkin sebab kontroversi pasal T-ara tu kot. Tapi episode 1 dia ada muncul lah.


First episode perghhhh memang best gua cakap 👍👍👍 part yang Kang Yi Na bawak kereta tu memang aku faham sangat hahaha sampai tergelak-gelak aku tengok part tu. And yang tak boleh blah boleh pulak diorang escape dari perompak tu hahaha tak masuk akal sungguh haha


setiap episode tu aku memang perhati watak pompuan yang ganti Eun Jae tu,and unfortunately aku lebih suka pompuan yang sebelum ni. Ntah lah aku tak berapa suka dengan expression muka dia 😂😂
yang watak Ye Eun tu pulak aku suka kali ni haha yelah sebab dia dah putus kan dengan ex boyfriend dia tu. Dia sekarang masih trauma lah dengan kejadian2 yang berlaku dulu so aku perhati setiap kali dia pergi kelas dia guna pakaian serba hitam tau tak hahaha dulu2 dia selalu guna skirt or dress tapi sekarang watak dia dah lain sikit.


season kali ni lebih fokus kepada watak Song Ji Won. WEI AKU SUKA LAH TENGOK DIA DENGAN SUNG MIN 💕💕 seingat aku Sung Min memang dah suka dengan Ji Won dari season 1 tu lagi kan? Cuma Ji Won tu je yang tak perasan. Ehem nak jugak lah boyfriend macam Sung Min hahaha dia sanggup gila layan kerenah Ji Won yang aneh + pelik tu. Setiap kali muncul scene diorang berdua ni confirm aku senyum sorang2 hahahaha cisss

eh lupa pulak nak share plot drama ni haha


Set one year after season 1 of "Age of Youth." Jin-Myung (Han Ye-Ri) successfully found a job after she returned from China. Ye-Eun (Han Seung-Yeon) took a year off from school due to the aftereffects of her abusive ex-boyfriend. She is now returning to her university. Ji-Won (Park Eun-Bin) has yet to find a boyfriend. Eun-Jae (Ji-Woo) broke up with her first love and she is in emotional pain. The girls have a new housemate Jo Eun (Choi A-Ra) at their sharehouse. She stays in the room previously occupied by Yi-Na (Ryu Hwa-Young).

okay macam ni. Selepas Kang Yi Na pergi,datanglah sorang lagi housemate baru diorang iaitu Jo Eun. Tapi tujuan dia nak tinggal kat rumah tu sebab dia terjumpa sepucuk surat dalam kedai buku lama. Surat tu macam surat ugut. Aku taktau macam mana nak explain so korang tengok sendiri hahaha.

Watak Eun Jae dalam season ni bagi aku annoying sikit hahaha . Dia dah break dengan boyfriend dia tapi yelah laki tu first boyfriend dia kan so dia macam tak boleh terima lah diorang dah break. Aku sakit hati je tengok dia sebab kalau masih suka cakap ajelah kat laki tu hahaha geram jugak lah aku. okay skip part dia ni hahaha

hmm Jin Myung tu pulak macam biasalah kisah dia. Tak banyak yang berubah just dia dah jumpa kerja tetap je kat company besar. Housemate diorang yang baru tu pulak boleh lah. Tinggi gila dia wei hahaha dia ada love line dengan Seo Jang Hoon tapi macam tak cun lah sebab pompuan tu tinggi lampai,laki tu pulak pendek hahaha but whatever.


plot dia kali ni lebih saspen sikit. terbaik lah penulis drama ni hahaha lagipun drama ni popular jugak sekarang. Ramai yang kata best. 

Aku tak sabar nak habis tengok drama ni. Sekarang ni aku rasa macam bersalah wei nak tengok drama sebab assignment,proposal semua belum siap,rasa nak nangis je hahaha





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...