31 Jul 2017

Mini Giveaway : Duit Raya


Assalamualaikum


pheww,mula-mula plan nak bagi mystery gift,tapi barang pun belum beli so hold je lah,bagi duit raya je haha. Lama dah tak buat giveaway wei. Blog ni pun dah tak meriah macam dulu sob sob


without further ado,let's get started! Don't worry,syarat senang macam abc sebab aku sorang je bagi duit raya 😣


  1. Buat satu post yang bertajuk "Mini Giveaway : Duit Raya"
  2. Copy banner kat atas tu & jangan lupa backlink ok
  3. Dah siap,submit link dalam post ini sahaja.
  4. Eh belum selesai lagi haha, πŸ‘‡πŸ‘‡


❤ Follow blog ini & ini
❤ Follow Google+
❤ Follow instagram



okay you are done! 


Hanya 2 orang pemenang dicari ; first place | cash RM30 
                                                       ; second place | cash RM20


maaf,tak dapat nak bagi banyak hahaha. (100% guna random.org)



so,good luck!



[SENARAI PESERTA]

22 Jul 2017

Gelap by Ariff Adly | Fixi Review

Assalamualaikum


At first aku rasa macam takyah lah review novel ni tapi lepas dah habis baca terus duduk depan laptop sekarang ni hah. Buku ni dah lama jugak lah ; tahun 2014. Actually aku tengah baca buku fixi Lari masa bulan puasa tu,tapi sampai sekarang tak sambung baca balik hehhh so aku pun ambil lah buku gelap ni and tak sampai 4 jam aku dah habis baca hahaha tahniah! lol



buku ni tak berapa tebal plus jalan cerita pun menarik thats why kot dapat habis dalam masa yang singkat je



nah sinopsis. baca sampai habis okay


permulaan cerita diorang dalam perjalanan ke tempat parti yang diaturkan oleh Adi & girlfriend dia,Maya. Penulis ada describe macam mana rupa diorang so aku pun pandai2 lah imagine rupa diorang macam mana hahaha


rules 'parti' diorang kali ni ialah tak boleh guna hp,so hp diorang dimasukkan dalam peti & diorang guna walkie talkie je. Okay skip part yang lain. Orang pertama yang kena bunuh ialah Adi. Cara pembunuhan dia memang kejam okay sampai aku pulak yang terbayang2 sekarang ni. Fyi,semua cara pembunuhan dia memang kejam yang sangat kejam(macam pelik je ayat ni πŸ˜… ) 

after Adi dibunuh,aku memang dah agak salah sorang daripada diorang tu ialah pembunuh. aku cuba teka siapa pembunuh sebenar  and yes tekaan aku betul hahaha rasa macam diri hebat sangat masa tu padahal dah ada banyak clue kot hahaha


lepas tu,sorang demi sorang lagi yang kena bunuh. masa tu aku rasa macam apelah lah pembunuh ni,takkan lah dia nak bunuh diorang hanya gara2 perkara sekecil tu kot? Tapi lepas baca part 'video' tu perghhhh yes,mereka memang layak mati & diseksa. Tapi bukan dengan cara yang begitu. Dia tak ada hak nak bunuh orang sesuka hati walaupun aku tau perbuatan diorang tu memang terlampau sangat2. Kita sebagai manusia tak ada hak nak ambil nyawa orang macam tu. 

Hanya dua orang je yang selamat. Pembunuh tu & Dawi. Sebenarnya Dawi tak sepatutnya terlibat dalam masalah ni sebab dia baru kenal dengan geng2 ni lepas dia couple dengan Anip. Tapi nak buat macam mana kan dia dah terikut diorang jugak.


The ending is kinda weird for me hahaha tak puas hati sebenarnya 😬  boleh pulak si Dawi tu pergi tolong dia tanam mayat2 tu? hahaha Tapi bagi aku perangai macam Eva tu memang tak patut dicontohi,eh tak perangai diorang semua tu tidak sepatutnya dicontohi. Gaya hidup diorang bebas sangat and biasalah bila masuk sekolah menengah ni semua rasa nak 'up' je kan hahaha nanti dah tua baru rasa menyesal.


Aku tak dapat nak review banyak sangat takut terbagi spoiler pulak nanti. Overall boleh lah. Just jangan baca time malam,kalau korang penakut macam aku ni hah baca time siang2 je although tak ade lah seram mana cuma aku tak dapat stop terbayang cara pembunuhan tu je adoiiii especially part potong lidah tu pffff


aku bagi πŸ’›πŸ’›πŸ’›πŸ’› love untuk buku ni. Novel Kacau aku belum baca lagi,kalau genre buku yang seram2 ni aku memang kurang gemar sikit,nope i can't,maybe next time.



14 Jul 2017

Senarai Peserta | Mini Giveaway : Duit Raya


Assalamualaikum


Tolong check link korang eh,mana tahu ada yang tertinggal ke or ter-double ke. Yang belum join tu boleh pergi ke link ni [Mini Giveaway : Duit Raya] , masih ada banyak masa lagi.

Yang dah join tu,thank you very much. Harap2 semua ikut syarat lah eh.



  1. http://beehaazman19.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  2. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  3. http://cikcappuccinolatte.blogspot.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  4. http://ape-kinah.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  5. http://fws00blog.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  6. http://www.aimisyahirah.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  7. http://amira14197.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  8. http://www.kasihjuju.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  9. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  10. http://www.sheilainspire.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  11. http://maszull.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  12. http://www.kisahsidairy.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  13. http://www.pokcikblogger.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  14. https://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  15. https://belogsjm.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya-31julai2017.html
  16. http://www.ceriteraibu.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  17. ttp://www.leaazleeya.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  18. https://mama3danish.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  19. http://www.myafarisha.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  20. http://budakbuzy.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  21. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  22. http://themaiman.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  23. https://dorayakino.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  24. https://umifuzy.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  25. http://sheissyahindah.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  26. http://nonasani.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  27. http://tarotthefool.blogspot.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  28. http://herneenazir.com/2017/07/11/mini-giveaway-duit-raya/
  29. https://aninashyqinlife.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  30. https://merahcekelat.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  31. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  32. http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  33. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  34. http://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  35. http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  36. http://www.mialiana.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  37. http://ayienawi.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  38. http://www.sayidahnapisah.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  39. http://chea94.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  40. http://www.linazlina.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  41. http://www.mohdnoorshawals.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  42. http://littlestory-in-smallworld.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  43. http://puankuci.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  44. http://jnjikita.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  45. http://the-fadedd.blogspot.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  46. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  47. http://atikahtahir.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  48. http://www.maisarahsidi.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  49. http://yummycoklet.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  50. http://www.azirahman.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  51. http://bivichan.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  52. http://chanchueshahida.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  53. http://www.adianiez.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  54. https://cikash.blogspot.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  55. http://www.mizatalib.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  56. http://www.ronaldmohoni.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  57. https://makbapakkauhijau.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  58. http://elsaalicious.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  59. http://bukupinky.blogspot.my/2017/07/mini-giveawayduit-raya.html
  60. http://penselduabee.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  61. http://akuchentacamera.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html?m=1
  62. http://www.tengkubutang.com/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  63. http://honeyoyeke.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  64. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  65. https://eyranasrin.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  66. http://queensyanis.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  67. http://ftndiana.blogspot.my/2017/07/mini-giveaway-duit-raya.html
  68. TAMAT




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...