6 Feb 2017

Voice | Korean Drama

Assalamualaikum


drama goblin dah habis dah kan? nak buat review tapi takyah lah,semua orang dah tahu dah pasal drama ni. Sekarang nak review drama Voice pulak. 


Voice ni ditayangkan di OCN. Kebanyakan drama dari OCN ni berunsurkan crime,detective & thriller. Macam drama tahun-tahun lepas : Vampire Detective, 38 Task Force, Bad Guys. Aku selalunya memang wajib tengok drama dari OCN sebab drama diorang memang tak pernah mengecewakan.


Image result for voice korean drama poster
credit,fanpop


first two episode memang daebak! Actually aku nak tunggu sampai drama ni habis ditayangkan but i cannot sebab aku terpengaruh dengan komen2 kat dramafire hahaha semua kata best,next ep pls, so last-last tengok je lah,lepas tu mengamuk sorang2 depan laptop sebab tak sabar nak tengok next episode.



A drama centered around the police of a 112 emergency call center. Two detectives teamed up to catch a serial killer who murdered their family. Moo Jin Hyuk (Jang Hyuk)’s life spiraled out of control after his wife was murdered. He starts to put himself together after he meets Kang Kwon Joo (Lee Ha Na), US-graduated voice-profiler, who lost her police father to the same serial killer years before.
They work together on the 112 (emergency telephone number) call center team.


some of the crimes yang ditayangkan dalam drama ni ialah berdasarkan kes sebenar yang berlaku di korea (correct me if i'm wrong) . First episode diorang tunjukkan isteri detective Moo Jin Hyuk dibunuh oleh serial killer. Ngeri gila cara dia bunuh tu ya allah. Sebelum isteri dia dibunuh,dia sempat lah jugak call 112 dan yang jawab call dia tu ialah Kang Kwon Joo (bapa dia pun dibunuh oleh serial killer tu) tapi yang buat aku geram diorang tak bertindak dengan cepat,boleh pulak diaorang (call center team) bertenang & tak buat apa2 bila pompuan tu call so last2 mati dibunuh jelah.


few years berlalu, Kang Kwon Joo balik dari US sebagai professional voice-profiler. dia dapat dengar benda yang manusia biasa tak dapat dengar sejak dia berumur 12 tahun (selepas dia accident)


\so far so good,macam drama detective yang sebelum ni jugak but yang ni dia fokus kat bahagian call center team. harap-harap lah ending dia tak mengecewakan macam vampire detective tu,ending tergantung macam tu je.


now aku dah tengok sampai episode 6,and the ending is killing me,i want the next episode! scary jugak aku tengok nenek tu sampai bunuh orang hahaha muka pun scary -.-


aku lebih enjoy tengok kes-kes baru yang diorang selesaikan daripada diorang siasat pasal serial killer tu sebab part tu diorang bertindak lembab sikit plus diorang selalu bergaduh dengan polis yang lain ugh scene tu memang dah biasa dah aku tengok dalam detective drama


go and watch it. drama ni je lah yang aku tak sabar nak tengok setiap minggu,drama yang tengah on going sekarang ni tak berapa best sangat. eh tak,innocent defendant pun best gak.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...