11 Aug 2016

Age Of Youth | Korean Drama

Assalamualaikum


i don't know what to post. i'm serious.


actually nak review drama W but drama tu tengah hot sekarang so maybe most of you dah tau pasal drama tu so aku decide nak review drama age of youth ni jelah. Setiap korean drama yang aku review  memang semua nya worth watching okay? percayalah kata aku ni hahaha



oh ya,drama ni masih on going. sekarang baru je sampai episode 6. Total episode ada 12 je.


First,i really love the main cast. nak remind sikit drama ni ada scene yang 19+ ,but not that bad macam drama omputih lah. 

A cheerful, upbeat, youthful drama featuring five women roommates living in the same house, each with her own personality, dating style, taste in men, and area of expertise. It’ll deal with a variety of issues that modern women deal with, whether it’s dating or sex or interpersonal relationships. Yoon Jin Myung (Han Ye Ri) is busy supporting herself financially and studying. She suffers from lack of sleep. Jung Ye Eun (Han Seung Yeon) is devoted to her boyfriend, she is clear about what she likes or not. Song Ji Won (Park Eun Bin) has a bright personality and likes to drink. Kang Yi Na (Ryu Hwa Young) is popular due to her beautiful appearance. Yoo Eun Jae (Park Hye Soo) is timid, but she has an unique taste for men.

Drama ni a little bit mystery cause each one of them ada secret. Especially bila diorang asyik pandang shoes cabinet dalam rumah tu. I don't know why. Memang berhantu ke closet tu? Sampai sekarang aku tak faham hahaha . Setiap minggu kena tunggu episode baru sebab aku nak tau jugak secrets yang diorang simpankan selama ni.


watak yang aku kurang suka ialah watak Jung Ye Eun. 


Dia ni hah. nak kata dia lembab tak jugak hahaha 

okay macam ni. Ye Eun ni ada boyfriend(laki dalam gambar tu hah),tapi boyfriend dia macam layan tak layan je dia. Ntah sayang ntah tidak. masa anniversary diorang boyfriend dia bagi hadiah sample minyak wangi dari tepi jalan tapi dengan bangganya dia kata dia beli T_T pompuan ni pulak sanggup tak pergi minum kopi tiap-tiap hari sebab nak simpan duit beli jacket berjenama kat boyfriend dia tu cehhh bengong hahahaha sorry terlebih emo


last-last diorang gaduh,lepas tu Ye Eun pergi jumpa dia sebab nak mintak break,tapi kepala hotak dia break. Tak jadi sebab Ye Eun tak sanggup hahahahaha geram nya aku heh


Watak lain aku suka lah. Best drama ni okay. Sesuai untuk remaja muda yang berumur 20+ hahahaha muda konon


setakat ni aku enjoy lah tengok. Harap-harap ending dia best lah. You can watch/download this kat dramafire.com or dramacool.to . ni tutorial cara nak download korean drama - https://ohthrillers.blogspot.my/2015/12/tutorial-cara-download-drama-korea.html

 boleh je layan drama ni sambil tunggu episode baru let's fight ghost & W kan.



15 comments:

  1. wah!!! nice review tashira!
    tetiba terasa nak try layan...
    thanks for recommendation!
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha okay kak ^^ boh lupak ngga :)

      Delete
    2. Done marathon malam tadik...
      sik tauk kenak tetiba nanges nangga cerita tok.. hahahah T^T
      seram ada juak...mun ya tunjuk part almari kasut ya, laju jak cabut earphone! dah macam nangga cita antu jak...
      can't wait for next episode!!

      Delete
    3. fuhh laju juak ktk kak hahaha best nak? yalatek,sidak mala jak ngga almari kasut ya,tang tiba2 hantu kluar klak haha kmk pn sik sabar mok ngga ep baru tok T_T

      Delete
  2. tgok online ke download? kalau download kat mana nak download? sbb lagi suka tgok download dari online. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. download, sbb sy tak suka tgok online jugak hehe. boleh tgok kat link atas tu (dah edit) hehe

      Delete
  3. Macam besttt!! Boleh la usha. Tapi cuma bila on going drama ni, tak sober sober la nak kena tunggu macam doctors, UF, W. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best drama ni tapi yelah tu je masalahnya bila masih on going,tiap2 minggu perlu tunggu >.<

      Delete
  4. Replies
    1. i hate him T_T dalam drama tu je lah haha

      Delete
  5. !!!!

    Cerita ni saya tgh layan! Saya suka yg pendiam tu & pemalu tu. and perempuan yg hot jujur tu. srs drama ni dia macam more realistic + can relate punya type.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? pompuan yg hot tu pun saya suka jugak sbb dia cantik sgt hahaha

      Delete
  6. aiyohhh... kdg2 tertngok korea ni layankan jugak. heheh

    ReplyDelete
  7. wahhhh macam mok layan juak. tapi line lambat T^T

    ReplyDelete
  8. Aissshhh ... bnyk laaah pulak drama baruuu .. saboo sabo .. nnt kita layan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...