4 Feb 2016

Reply 1988 | Korean Drama

Assalamualaikum


Mesti yang peminat tegar drama korea dah tahu pasal drama ni kan? Drama ni sekarang boleh tahan popular tau tak. Aku baru sekarang nak tengok. Biasanya kalau aku dah habis khatam mana2 drama korea,aku akan rehat selama 3/4 hari untuk menerima kenyataan yang drama kesukaan aku dah habis T_T  you guys know how its feel right?




Sinopsis drama .


In 1988, Duk-Sun (Hyeri), Jung-Hwan (Ryoo Joon-Yeol), Sun-Woo (Ko Gyung-Pyo) and Dong-Ryong (Lee Dong-Hwi) are high school students and Taek (Park Bo-Gum) is a go player. These five people have been friends since they were little kids. They all grew up together and are neighbors to this day. Their families are also very close to each other. They always hang around Taek's room and spend time together.Duk-Sun’s family is poor and they live in a semi-basement house. Duk-Sun's father Dong-Il (Sung Dong-Il) lost money due to guaranteeing someone else's debt. Nevertheless, Duk-Sun has a bright personality and enjoys singing and dancing. She always gets into fights with her older sister Bo-Ra (Ryoo Hye-Young).Jung-Hwan’s family became rich overnight. Jung-Hwan is crazy about soccer.Sun-Woo is a model student at school, good son and good brother at home. Sun-Woo’s mother has raised Sun-Woo and his younger sister alone after Sun-Woo’s father passed away.Dong-Ryong likes dancing and hanging out with his 4 friends. He gives up going to a university due to his poor academic score.Taek is a famous go player known as God. Since he dropped out of school, Duk-Sun, Jung-Hwan, Sun-Woo and Dong-Ryong are his only friends.
credit to asianwiki.


First episode je dah best. Hahaha drama ni boleh tahan lawak. Tak rugi korang tengok. Aku memang peminat Girls Day,so bila tahu Hyeri berlakon dalam drama ni lagilah excited nak tengok. 

Dalam drama ni bagi aku Choi Taek (Park Bo Gum) je yang handsome. Ah no,i mean cute. kahkah
Yang lain tu boleh lah. Tidak menepati citarasa aku hahahaha kidding. Sekarang ni baru je sampai episode 6 okay? Rasa lama pulak aku tengok drama ni. Selalunya dalam satu hari aku boleh habiskan dalam 5 episode tapi drama ni susah sikit. Tak boleh skip-skip sebab nanti terlepas nak tengok scene yang lawak.


Aku tak dapat nak review banyak sebab baru je start tengok tapi overall memang recommed lah drama ni. Although segala benda dalam drama ni dalam tahun 1988,tapi tidak membosankan. Drama ni lebih ke arah relationship dengan family & kawan. You will learn a lot from this drama.

oh ya,setiap kali kalau ada scene yang lawak,setiap kali tu jugaklah ada suara kambing "mengembek" kat background sound drama ni hahahaha i cant stop laughing if suara tu muncul hahaha lol








Download & watch


4 comments:

  1. best ke drama ni tapi rating boleh tahan tinggi jgk kan? Anis tengok siri Reply 1997 je. Cast untuk Reply 1988 mcm takpopular sgt hehehe kecuali Hyeri dgn Park Bo Geum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup rating drama ni mmg tinggi. yg reply 1997 belum tgk lagi tapi yang 1988 ni mmg best. hahaha selalu tergelak tgk :D

      Delete
  2. Kene masuk dalam list movie korea yg kene tgok ni.. hee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...