11 Jun 2014

DIY Custom Notebook Cover

Assalamualaikum


Lama dah tak buat DIY. So here we go!
Korang boring tak tengok cover notebook korang yang biasa biasa tu? 


Kalau aku ye memang aku bosan hahaha
So here is what you need. Simple ja jangan risau



- Notebook (actually aku tak guna notebook ni sbb cover notebook ni dah cantik) -
- Glue -
- Scissor -
- Ruler -
- Magazine -


Step nya simple ja. Korang gunting magazine tu dalam bentuk triangle kecil. Sebelum tu ukur dulu ye ^^
Then gam kan.


So the result will be like this.




Althought tak perfect sangat erhhh hahaha
So do you like it? Kalau suka jom cuba! Heeeee




Adios

14 comments:

  1. Nice one! SR ada notebook yg covernya tak berapa nak cun. Then boleh cuba DIY ni . Thanks!

    ReplyDelete
  2. rajinnya die dok diy hehe btw terkenangkan notebook saya yg huduh tu. boleh try la lepas nie cantik hasilnya ^_^

    ReplyDelete
  3. cantik! tpi xde dah buku nota ni..hehe..

    ReplyDelete
  4. mcm best je,nanti nak try la,thanks :)

    ReplyDelete
  5. okay , that's what we call creativity. :D

    ReplyDelete
  6. Style nyaaa Tashira! <3 Tapi malas laa nak buat tapi lawa sgt ok!

    ReplyDelete
  7. oke serius ni best gilaaaa... kreatif tauuu. kena rajin pun hado jugak ni.. hhehe

    ReplyDelete
  8. hehehhe,, mantapzzz, sekalian follow ah, di tunggu follow backnya :D
    salam kenal

    ReplyDelete
  9. wah....kreatifnye!!! nak try lah nnti...heheh

    ReplyDelete
  10. wahaha..cantik3..
    sukala tengok diy2 ni..
    ^_^

    ReplyDelete
  11. rajinnya adik akak sorang ni.. dah lah rajin, kreatif lak tu.. :)

    ReplyDelete
  12. Nak cuba buat yang ni :D Interesting~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...