10 Apr 2014

DIY BRACELET HOLDER



DIY again. Harap korang tak leju singgah kat blog ni. Hewhew
Dah lama sebenarnya nak buat DIY yang ni. 

Things that you need,simple je.


1) Toilet paper roll (1 panjang dan 1 pendek) *tengok gambar
2) Tape
3) Fabric/paper
4) Knife & scissor
5) A piece of wood
6) hot glue gun (sorry lupa letak dalam gambar)

Macam biasa,potong fabric/paper untuk cover toilet paper roll dan kayu kecik tu tadi.
Like this.


Next,aku tak tahu macam mana nak explain so tengok gambar.



*pastikan lubang yang dipotong mengikut saiz toilet paper roll tu k?

Then cantumkan.


Akhir sekali guna hot glue gun untuk cantumkan dekat kayu kecik tu tadi.
And siap! Tak faham?  Sorry step ni aku tak tahu macam mana nak explain.

So ni hasilnya.



Kalau tak lawa diam je erh? ssshhhhh. hahaha

Nak tengok DIY lagi? Tengok kat sidebar. Hihi



Adios








11 comments:

  1. nak buat yg malas ni...hihihi :D

    ReplyDelete
  2. cantik la.. kalau dpt kat zizie, confirm buruk.. hihihi..

    ReplyDelete
  3. cantiknya,mesti suka berdiy kan...
    hmmmhmmm..kak miza lama dh nak benda ni,mai buat satu kat kak miza..hehee

    ReplyDelete
  4. @ikha mohd : hihi. thank you :D

    @sally samsaiman : hihi. kadang2 sha pun malas juga tapi demi nak puaskan hati ni so buat jelah. hee

    @dina ibrahim : search dekat google je tu kak :)

    @nurul : hihi. blom cuba blom tahu lagi :)

    @mirza : minat tu adalah juga kak. hihi. akak nak ke? hehe

    ReplyDelete
  5. cantikk laa dear ! kreatif sgt :) buatkan kat akak stu . hehe

    ReplyDelete
  6. waaa. kena belajar dengan awak la ni :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...