26 Sep 2016

The K2 | Korean Drama

Assalamualaikum


I feel like i really need to review this drama although sekarang ni baru je keluar episode 2 T_T
Drama yang aku memang tengah terdesak nak tengok sambungan sekarang ni is Moon Lovers,Shopping King Louie & The K2. hmm get a life tashira erhhh


I stop watching Cinderella & The 4 Knights dan Love In The Moonlight buat sementara waktu ni sebab aku rasa macam drama tu makin hari makin bosan. Mula-mula tu memang best arh tapi sekarang ntah lah


The K2 ni is action drama plus of course melibatkan politik. I really anticipate this drama because of Ji Chang Wook . Woot woot finally dia ada drama baru! Siapa yang pernah tengok Healer memang kenal lah dengan dia.


Image result for the k2


" This drama is about a patriotic bodyguard who was abandoned by his country and colleagues, a hidden daughter of leading Presidential candidate who regards love as a tool for revenge, and the First Lady contender who hides her ambition and charisma behind a kind and friendly personality. Kim Je Ha (Ji Chang Wook) is a former soldier for hire. He is also called K2. He is hired as a bodyguard by Choi Yoo Jin (Song Yoon Ah). Choi Yoo Jin is the wife of a presidential candidate, Jang Se Joon (Jo Sung Ha) and the daughter from a chaebol family. Meanwhile, Go Anna (Im Yoon Ah) is the secret daughter of the presidential hopeful. She is also a recluse. "


First episode, best.

second episode, best.


Macam biasa Ji Chang Wook never disappoint me with his action scenes. If you love action drama,then you should really watch this. maybe pertengahan episod nanti adalah love scenes between dia dengan Yoona. 


and so far so goooooooodd! The preview untuk episode 3 (which akan ditayangkan pada hari jumaat) is really killing me. I really need to watch it now! 

i realize that i didn't even explain about the drama. well aku tak boleh nak explain banyak sebab baru keluar sampai episode 2. So macam ni,Go Anna is the secret daughter kepada Jang Se Joon. Bapak dia ni pulak is calon president. Actually bapak dia ni baik & sayang kat Go Anna so oleh kerana anak dia sekarang ni tengah dikurung oleh isteri dia (choi yoo jin),dia kena ikut lah cakap isteri dia ni so that Go Anna tak dicederakan. I don't know apa yang isteri dia tu nak kan setakat ni sebab yang aku tahu keluarga isteri dia kaya raya so aku rasa maybe dia nak luaskan kuasa dia lagi kot or dia dah jatuh cinta kat suami dia? haha i don't know.

At first aku ingatkan Choi Yoo Jin ni baik rupanya dia yang jadi watak jahat dalam drama ni. Kim Je Ha pulak is bekas askar,also known as K2. Yang aku tahu dia ni asyik larikan diri. First episode dia tolong Go Anna larikan diri daripada konco-konco Choi Yoo Jin.

Daripada preview yang aku tengok,episode 3 ni barulah Choi Yoo Jin ambil Kim Je Ha sebagai bodyguard dia. Yelah kalau aku pun of course aku akan ambil dia sebab dia kuat kan hahaha plus handsome T_T aku rasa lah maybe nanti Kim Je Ha ni akan tolong Go Anna secara diam-diam. Maybe. 

alright.


Shopping King Louie pun boleh tahan lah best. Oh ya,episode pertama drama on the way to the airport dirakamkan di malaysia ok hahaha. Awkward gak nampak airasia je dalam drama tu haha



like always,You can watch it either kat http://dramacool.to/ or http://dramafire.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...