3 Dec 2016

Nak Jugak Bercuti Ke Korea Bersama Traveloka!

Assalamualaikum



woot woot fikir punya fikir nak pergi tokyo or korea eh? (ceh mcm lah kau dah menang kan haha lmao) so last-last pilihannya of course lah ke south koreaaaaaaaaa sebab nak jumpa abang exo dari dulu lagi teringin nak ke sana tapi apakan daya duit yang dikumpul selalu diguna untuk beli makanan so harapan hancuss begitu sahaja. 


alang-alang http://www.traveloka.com.my/ ada buat contest so join je lah. tak dapat grand prize pun takpe sebab banyak lagi hadiah lain 😍 


so apa yang aku akan buat kalau traveloka bagi aku chance ke korea?


1. Pergi ke cafe-cafe yang best kat Seoul!


Cafes dekat Seoul ni perghh buat aku jealous je,teringin gila nak pergi. Selalu baca pasal cafes ni kat epop,banyak gila cafe dekat sana 😡


Line Cafe


kenapa aku nak singgah cafe pulak? hm sebab nak ambil gambar hahaha lepas tu nak buat satu journal pasal ni omg tiba2 rasa excited pulak hahaha selain daripada ambil gambar of course lah nak try coffee & desserts dia kan. selalunya mampu tengok kat k drama je lah benda gini 

Caffebene Bingsu




2. Delicious Street Food!


This. This.

Tak sah lah kalau kau pergi korea tapi tak coba makanan diorang kan haha omg tempting giler okay. aktiviti melibatkan makanan ni selalunya muncul dalam k drama and running man, whyyy 😭


Image result for korean street food Image result for korean street food hotteok

jangan cakap kau tak terliur 😧
kalau masuk bab makan ni aku suka sikit haha nak jugak feeling makan ddeokbokki sambil jalan-jalan cuci mata & hirup udara segar lol

kalau nak cari yang halal boleh je pergi baca or tanya yang dah ada pengalaman pergi sana kan?



3. Visit SMTOWN@coexartium

if you are a kpop lover of course lah kau nak visit tempat idol kau kan haha. and i have heard somewhere that K-pop merchandise kat SM ni mahal but whatever as long as aku dah visit smtown pun jadi lah lmao


Image result for smtown coex artium

49

Dalam ni ada SMTOWN Studio which offers vocal lessons,photo-shoots and music video making sessions. boleh lah feeling nak jadi idol jap hahaha 



4. Wear Hanbok (Korean Tradisional Dress)


aku terpikat dengan hanbok ni selepas tengok drama scarlet heart. boleh tahan cantik jugak tradisional dress diorang. sekali sekala nak try gak haha tapi aku nak yang kaler pink pastu round satu tempat tu feeling macam kau masih kat era goryeo hahaha tiba2 tengah layan tengok pokok sekali toleh Wang Eun ada kat belakang omg πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† imma happy girl T_T


Image result for iu in hanbok


Itu je lah yang aku mampu nak listkan. Trust me ada banyak lagi benda yang kau boleh buat kat sana.
such as 

1. visits Gyeongbukgung Palace which is one of Seoul’s most renowned historical attractions and most visited sites in the city, 

2. take a cable car at N Seoul Tower or lock a padlock from the fence,sebagai tanda korang pernah singgah kat sana lah haha or letak nama couple ke whatever haha

3. Han River walking or riding! hah yang ni nak sangat aku tengok sebab dah selalu dah nama han river ni muncul kat dramas,asal nak jumpa mesti kat han river,mana tau masa pergi sana tu tengok2 ada drama crew kat sana buat filming eh pengalaman best jugak ni haha

and many moreeeee πŸ™Œ


kalau nak tahu lebih lanjut pasal contest ni boleh lah ke website traveloka or #MyTravelokaEscapade . Tak rugi join ni,hadiah pun banyak. Manalah tau korang bertuah kan? grand prize dia RM6,000 okay?! Siapalah yang tak nak ni hah. 


About Grand Price




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...